Echo's

Verloskundigen PuurBegin Echo

Extra gratis vroege echo bij aanmelding

In de loop van je zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop we echo’s maken om de gezondheid en ontwikkeling van je baby zorgvuldig te volgen. Normaal gesproken krijg je de eerste echo bij 10 weken zwangerschap, maar wij kunnen ons voorstellen dat dat een lange tijd is om te wachten. Zeker als je in het verleden zwanger bent geweest en het is misgegaan, of als je bijvoorbeeld last hebt van bloedverlies. Bij ons krijg je daarom standaard bij je aanmelding meteen een vroege echo tussen de 6-7 weken, ook als je geen bloedverlies hebt. Normaal gesproken wordt deze vroege echo alleen vergoed door de zorgverzekeraar als je bloedverlies hebt of een miskraam in de voorgeschiedenis. Wij vinden het echter belangrijk dat iedereen een vroege echo krijgt, zonder hiervoor te betalen. Daarom vergoeden wij jouw vroege echo als je geen bloedverlies hebt of geen miskraam hebt doorgemaakt in het verleden. Jij hoeft je dus alleen maar aan te melden als je zwanger bent en wij maken de afspraak voor je bij het echocentrum. 

Standaard Echo’s

Naast de vroege echo krijg je tijdens je zwangerschap zijn standaard de volgende echo’s:

  • Termijnecho: Ongeveer rond de 10e week in je zwangerschap voeren we een termijnecho uit om de verwachte geboortedatum vast te stellen. Deze datum is essentieel voor het verdere verloop van je zwangerschap, inclusief je zwangerschapsverlof. Bovendien bevestigen we het aantal baby’s.

  • 13-wekenecho (optioneel): Als je dat wenst, kun je een echo laten maken rond de 13e week om te screenen op lichamelijke afwijkingen bij je baby. Hoewel de baby nog klein is, kunnen grotere afwijkingen soms zichtbaar worden gemaakt.

  • 20-wekenecho (optioneel): De 20-wekenecho, ook bekend als het structureel echoscopisch onderzoek (SEO), wordt uitgevoerd rond de 20e week en wordt vergoed door je zorgverzekering. Deze echo onderzoekt de orgaanontwikkeling, groei en hoeveelheid vruchtwater en biedt een betrouwbare methode voor het opsporen van ernstige aangeboren afwijkingen.

Echo’s op Indicatie

Naast de standaardecho’s zijn er situaties waarin extra echo’s nodig kunnen zijn:

  • Groeiecho: Gedurende de zwangerschap kan een groeicontrole worden uitgevoerd om te controleren of je baby zich volgens verwachting ontwikkelt. Hierbij meten we het hoofdje, de buikomvang, de beenlengte en beoordelen we de hoeveelheid vruchtwater.
  • Liggingsecho: Rond de 35e week maken we een liggingsecho als er twijfels zijn over de positie van je baby. Dit is van belang om te bepalen of de baby met het hoofd naar beneden ligt voor een vaginale bevalling. We controleren ook de ligging van de placenta om te zien of deze niet voor de baarmoedermond ligt.

Pretecho’s

Naast de medische echo’s bieden we ook pretecho’s aan. Dit zijn extra momenten om een glimp op te vangen van je baby en dit bijzondere moment te delen met je dierbaren. Er zijn twee soorten pretecho’s met verschillende prijzen:

  • Geslachtsbepalings Echo: Wil je graag ontdekken of je een jongetje of een meisje krijgt? Onze geslachtsbepalings echo’s zijn perfect om dit spannende geheim met je familie en vrienden te delen. De kosten hiervoor bedragen €53,- en worden niet vergoed door de verzekering.

  • Pretecho zonder Geslachtsbepaling: Soms wil je gewoon even een kijkje nemen en dat kleine wondertje in je buik bewonderen. Of het nu oma, je beste vriendin of je partner is die graag een glimp wil opvangen, iedereen is van harte welkom. Onze gewone pretecho kost €53,- en dient vooraf te worden betaald.

Met deze pretecho’s kun je dus genieten van de ervaring samen met je dierbaren. Dus nodig bijvoorbeeld de oma van de baby, tante of een vriendin uit om samen van dit bijzondere moment te genieten.

Afspraak Maken

De standaard echo’s worden gepland door onze assistentes tijdens jouw zwangerschap, hiervoor zijn namelijk vaste momenten. Wil je echter graag een tussentijdse pretecho inplannen? Maak dan zelf een afspraak via de website van GOUD echo of kies één van onze verwenpakketten waarbij je standaard extra echo’s krijgt.

error: Bescherme content.
nl_NLDutch
× Chat met ons