Verloskundigen PuurBegin in Kampen

Wanneer bel je de verloskundige?

Belinstructies bevalling

Voor Spoedgevallen: Altijd Bereikbaar

Wanneer de spannende periode van de bevalling nadert, is het essentieel om te weten wanneer je contact met ons moet opnemen. Voor bevallingen en noodsituaties zijn wij 24/7 bereikbaar via ons mobiele telefoonnummer: 06 42 61 01 99. Dit nummer verbindt je direct met de dienstdoende verloskundige. Als je geen direct contact krijgt, probeer het dan later opnieuw. Aarzel niet om ons midden in de nacht te bellen als je vragen hebt of je zorgen maakt. 

Wanneer dien je contact op te nemen?

Bij bloedverlies

Tijdens de bevalling kun je wat slijm verliezen, soms met een kleine hoeveelheid bloed. Dit is normaal. Als je echter denkt dat je veel bloed verliest, vergelijkbaar met een menstruatie, neem dan onmiddellijk contact met ons op, zelfs ‘s nachts.

Vóór 37 weken zwangerschap en weeën

Bel ons direct als je denkt dat de weeën zijn begonnen en je nog geen 37 weken zwanger bent, aangezien dit te vroeg is voor een thuisbevalling. Wacht niet, maar bel ons meteen, ook midden in de nacht!

Vóór 37 weken zwangerschap en verlies van kleine beetjes vocht

Bel ons onmiddellijk als je vermoedt dat je vliezen zijn gebroken, aangezien dit te vroeg is. Wacht niet, bel ons direct, zelfs midden in de nacht.

Vanaf 37 weken zwangerschap en regelmatige weeën

Neem contact met ons op als je gedurende 2 uur regelmatige weeën hebt die om de 4 à 5 minuten komen en ongeveer 1 minuut aanhouden.

Als je eerder bent bevallen, bespreken we tijdens de zwangerschapscontroles wanneer je ons moet bellen wanneer de weeën beginnen. Over het algemeen is dit wanneer je regelmatige weeën gedurende 1 uur hebt, met tussenpozen van 5-6 minuten. Als je vorige bevalling zeer snel verliep, kun je eerder contact met ons opnemen.

Vanaf 37 weken zwangerschap en gebroken vliezen

Bij vermoeden van gebroken vliezen is de kleur van het vruchtwater belangrijk:

  • Helder, wit of lichtroze

    Bel ons overdag als je helder, wit of lichtroze vruchtwater verliest. Als dit ‘s nachts gebeurt, hoef je ons niet ‘s nachts te bellen, maar noteer gewoon het tijdstip. Bel ons ‘s ochtends om door te geven dat je vliezen ‘s nachts zijn gebroken.

  • Bruin of groen

    Als het vruchtwater bruin, groen of twijfelachtig van kleur is, bel ons dan onmiddellijk, zelfs ‘s nachts. Het is belangrijk om naar het ziekenhuis te gaan voor een extra controle van de baby. Als de baby in het vruchtwater heeft gepoept kan het namelijk ofwel betekenen dat de baby al zijn/haar darmen gebruikt omdat de baby klaar is om geboren te worden, maar het kan ook betekenen dat de baby gestresst is en dan is het belangrijk dat er in het ziekenhuis extra controle is gedurende de rest van de bevalling.

Hoofdje niet ingedaald en gebroken vliezen

Als tijdens de laatste controle het hoofdje van de baby nog niet is ingedaald en je vliezen breken, is het van groot belang om ons onmiddellijk, ook midden in de nacht, te bellen. Ga op de bank liggen (beneden) en vermijd onnodig traplopen.

Bij ongerustheid of vragen

Iedere bevalling is uniek en kan onverwachte wendingen nemen. Aarzel niet om ons te bellen als je twijfels, vragen of gewoon ongerustheid hebt. We zijn er om je te begeleiden en je zorgen weg te nemen.

Het is van belang om deze belinstructies nauwkeurig op te volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste zorg krijgt. We zijn altijd beschikbaar om je te ondersteunen.

Voor aanstaande vaders

Aanstaande vaders, we begrijpen dat de situatie soms overweldigend kan zijn. Als je onzeker bent of twijfelt of het het juiste moment is om te bellen, aarzel dan niet. Jouw betrokkenheid is cruciaal en we staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je gerust te stellen. Het is beter om te bellen en te overleggen dan onzeker te blijven.

error: Beschermd content.
nl_NLDutch