Het Kwaliteitsregister van Verloskundigen: onze toewijding aan hoogwaardige zorg

Bij Verloskundigen PuurBegin streven we ernaar om de best mogelijke zorg te bieden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Een belangrijk aspect van onze toewijding aan kwaliteit is onze inschrijving in het Kwaliteitsregister van Verloskundigen. Graag lichten we toe wat dit betekent voor de zorg die jullie van ons kunnen verwachten.

Wat is het Kwaliteitsregister van Verloskundigen?

Het Kwaliteitsregister van Verloskundigen is een register waar verloskundigen zich vrijwillig kunnen inschrijven. Hoewel deze inschrijving niet verplicht is, zien wij dit als een essentieel onderdeel van onze professionele ontwikkeling en toewijding aan kwalitatieve zorg. Door ons in te schrijven in dit register, tonen we aan dat we actief werken aan het verbeteren en up-to-date houden van onze kennis en vaardigheden. Wij gaan deze verplichting aan voor het grote aantal bijscholingen dat wij moeten volgen, omdat wij hier zelf volledig achter staan.

De meerwaarde van een inschrijving in het Kwaliteitsregister

  • Voortdurende professionele ontwikkeling: Door ingeschreven te zijn, verplichten we ons tot regelmatige bijscholing en professionalisering. Dit zorgt ervoor dat onze kennis altijd actueel is en dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.
  • Kwaliteitsgarantie: Het geeft jullie, als aanstaande ouders, de zekerheid dat wij als verloskundigen voldoen aan de hoogste standaarden binnen onze beroepsuitoefening.

Onze verplichtingen als ingeschreven verloskundigen

  • Bijscholing: Wij zijn verplicht om regelmatig deel te nemen aan bijscholingscursussen en workshops. Dit stelt ons in staat om onze vaardigheden te verfijnen en onze kennis te verbreden.
  • Reflectie en evaluatie: Deelname aan het kwaliteitsregister vereist ook dat we regelmatig onze praktijkvoering evalueren en reflecteren op onze dienstverlening.

Het Kwaliteitsregister vs. BIG-registratie

Het is belangrijk om te benadrukken dat het Kwaliteitsregister van Verloskundigen losstaat van de BIG-registratie. Elke verloskundige in Nederland krijgt namelijk een BIG-registratie bij het behalen van de beëdiging tot verloskundige en dient vervolgens voldoende praktiserend zijn als verloskundige. De BIG-registratie is een wettelijke eis en garandeert dat een verloskundige voldoet aan de basiseisen van bekwaamheid. Het Kwaliteitsregister gaat een stap verder door de nadruk te leggen op continue professionele ontwikkeling.

Onze toewijding aan kwaliteit

Door aangesloten te zijn bij het Kwaliteitsregister van Verloskundigen, benadrukken we onze toewijding aan hoogwaardige zorg. We geloven sterk in het voortdurend verbeteren van onze zorg en het bieden van de beste ondersteuning aan jullie als aanstaande ouders.

Bij Verloskundigen PuurBegin staan we klaar om jullie deze hoogkwalitatieve zorg te bieden.

error: Beschermd content.
nl_NLDutch