Zorgverzekeraar

Verloskundigen PuurBegin - Zorgverzekeraar

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland, dus alle verloskundige zorg, zowel thuis bevallen als bevallen in het ziekenhuis met een medische indicatie, zit in het basispakket en wordt volledig vergoed.

Omdat Verloskundigen PuurBegin onderdeel is van Verloskundigen Dronten, zijn we bij zorgzoekers te vinden onder Verloskundigen Dronten.

Jouw zorg bij Verloskundigen PuurBegin wordt dus 100% vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland en gaat niet ten koste van je eigen risico.

Als je net zwanger bent of zwanger wilt worden, is het de moeite waard om zorgverzekeraars te vergelijken om de beste optie voor jou te vinden. Op de websites van de Consumentenbond en De Verloskundige.nl kun je zien wat er wordt vergoed en of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Let vooral op de vergoedingen voor de eigen bijdrage voor kraamzorg, prenatale screening, fysiotherapie en anticonceptie. Er geldt ook een eigen bijdrage als je in het ziekenhuis wilt bevallen, de zogenaamde poliklinische bevalling. Controleer ook hoe hoog je eigen risico is.

Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt, krijg je wel een vergoeding. Houd er echter rekening mee dat de kosten mogelijk vanuit je eigen risico betaald moeten worden, waardoor je alsnog een factuur van je zorgverzekering kunt ontvangen. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over eventuele eigen bijdragen, de hoogte van de vergoeding en je eigen risico.

Pretecho’s worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Er geldt een wettelijke eigen bijdrage als je er zelf voor kiest om zonder medische indicatie in het ziekenhuis te bevallen. Afhankelijk van hoe je bent verzekerd wordt dit vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

error: Beschermd content.
nl_NLDutch