Verloskundigen PuurBegin

Vroege echo bij Verloskundigen PuurBegin

Vroege echo

Je hebt een zwangerschapstest gedaan en die was positief. Wat zijn nu de volgende
stappen om de beste zorg voor je baby te krijgen?

Bel een verloskundige bij jou in de buurt om door te geven dat je een positieve zwangerschapstest hebt en een afspraak te maken.

De volgende stap is het plannen van de eerste echo van je baby.

Wanneer moet je je eerste echo laten maken?

Hoewel echo’s al vanaf 6 weken zwangerschap kunnen worden uitgevoerd, raden we als verloskundigen
meestal aan om je eerste echo te plannen als je tussen de 7 en 8 weken zwanger bent. Dit is om te voorkomen dat de berekende termijn misschien niet klopt en je met een hele vroeg echo misschien niet meteen een kloppend hartje ziet. Wanneer je een echo maakt bij 8 weken, zou je in theorie een kloppend hartje moeten zien op de echo, mits alles goed zit natuurlijk.

Soorten echografisch onderzoek

Vroege echo

In dit vroege stadium van de zwangerschap worden de transvaginale echografie (inwendige echo) en de transabdominale echografie (echo via de buik) het meest gebruikt.

De transvaginale echografie is nauwkeuriger voor het verkrijgen van metingen en een hartslag zo vroeg in het 1e trimester.

Dit onderzoek maakt gebruik van een sonde die in de vagina wordt ingebracht om de baarmoeder van dichterbij te bekijken.

Het toont de groei van de zwangerschapszak al een week voordat deze zichtbaar is op een gewone transabdominale echo (via de buik).

Bij de Transabdominale Echografie wordt de traditionele transducer over de buik gebruikt om geluidsgolven naar het bekken te sturen, die een beeld terugsturen naar het scherm waarop je je baby ziet.

Dit onderzoek kan ook worden gebruikt om de baarmoederhals, eierstokken en blaas te bekijken en te controleren terwijl je zwanger bent.

Wat zal de eerste echo je vertellen?

Wat zal de eerste echo je vertellen

Dit is een hele ervaring voor de moeder, maar ook voor de partner als deze mee gaat. Dit is het moment waarop je voor het eerst de
hartslag van je kleintje hoort.

Terwijl jij je verwondert over wat er in je lichaam gebeurt, doet de echoscopiste de nodige metingen om meer te weten te komen over de groei en de geschatte leeftijd.

De genomen maten omvatten de maat van:

● De zwangerschapszak
● De dooierzak
● De foetus
Bij ongeveer 6 weken kan de Crown Rump Length (CRL) ook worden gebruikt in de 1e-
trimestermetingen om te helpen bij de groei en leeftijd.

De CRL is een van de beste schattingen van de zwangerschapsduur in een vroege zwangerschap.

De echo pikt de hartslag op om te meten of deze binnen een normaal, gezond bereik ligt. Bij een vroege echo wordt de hartslag alleen gemeten, niet beluisterd. Dit is omdat we niet zeker weten of het schadelijk is voor de baby.

Als alle metingen verzameld zijn, heeft de echoscopiste een beter beeld van wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden en kan een nauwkeurigere uitgerekende datum vastst gesteld worden.

Foto’s eerste echo

Vaak krijg je foto’s van je baby ter grootte van een erwt, zodat je het prachtige
nieuws met vrienden en familie kunt delen als je daar klaar voor bent.

Wat zijn de volgende stappen voor jou en je
gezin?

Wat zijn de volgende stappen

Als onderdeel van je prenatale zorg wordt de gezondheid van zowel jou als je kind de komende 8 maanden nauwlettend in de gaten gehouden.

Bij Verloskundigen PuurBegin in Kampen raden we je ten zeerste aan om maandelijks een routineafspraak te maken om de conditie van de baby en jezelf te laten controleren.

De maandelijkse afspraken zullen ook bijdragen aan een positievere ervaring tijdens de zwangerschap, omdat vragen en zorgen dan kunnen worden besproken.

De onthulling van het geslacht!

De onthulling van het geslacht

Er zijn veel mijlpalen die je zult meemaken tijdens je zwangerschap. Een van de spannendste afspraken is het horen van het geslacht.

In je 2e trimester, tussen week 15 en 16, kun je nog een afspraak maken voor een echo om te zien of je een jongen of een meisje krijgt. Dit noemen we een pretecho. Een pretecho wordt niet vergoed door de verzekeraar, deze kosten betaal je zelf.

Dan, 3-4 weken nadat het geslacht bekend is, kun je ervoor kiezen om een
gedetailleerde anatomische echo maken, de screeningsecho bij 20 weken. Deze echo wordt ook wel de twintigwekenecho genoemd. Deze wordt gepland rond de tijd dat je 18 tot 20 weken zwanger bent.

Neem een voorproefje!

Neem een voorproefje

In deze spannende tijd kunnen ouders niet wachten om hun kleintje te ontmoeten. Terwijl de Op onze locatie in Glendale weten we dat patiënten een grote voorkeur hebben voor de baby zich ontwikkelt, is het verbazingwekkend om te zien hoe zijn of haar gelaatstrekken zich vormen.

Het mooiste is om deze ontwikkelingen vast te leggen middels een 3D en 4D echo. Voor de mooiste plaatjes laat je een 3D/4D echo maken in het 3e trimester.

Haal het meeste uit je zwangerschapsreis

Baby’s zijn een kostbare vreugde. Vanaf de dag dat je ontdekt dat je zwanger bent,
begin je aan een ervaring vol ontzag als je je kleintje ziet groeien in je baarmoeder.

Met de technologie van vandaag krijg je duidelijke, gedetailleerde foto’s om met anderen te delen tijdens deze spannende tijd.

Als je je baby ziet terwijl de dag van de bevalling nadert, wordt de verwachting van zijn of haar komst alleen maar groter. Geniet van deze tijd met de vooruitgang op het gebied van echografie om je kind van dichtbij te zien voordat hij of zij in je armen ligt!

We weten dat er veel vragen zijn voor aanstaande moeders. Dus weet vooral dat we er zijn om je te helpen tijdens jouw unieke reis.

Liefs,

Verloskundigen PuurBegin
Adres: Burgemeester Van Tuinenplein 10, 8265TJ Kampen
Telefoon: 06 42 61 01 99

error: Bescherme content.
nl_NLDutch
× Chat met ons