Verloskundigen PuurBegin

Verloskundigen PuurBegin - Infecties voorkomen tijdens de zwangerschap

Voorkom infecties tijdens uw zwangerschap

Onderstaande adviezen zijn ter voorkoming van infectieziekten in de zwangerschap. Infectieziekten kunnen gevaarlijk zijn voor u of uw baby.

Vóór de zwangerschap

  1. Heeft u voor uw zwangerschap geen mazelen en rodehond gehad? Laat u dan vaccineren om uw baby te beschermen.
  2. Laat u onderzoeken op SOA’s bij de huisarts, deze kunnen namelijk problemen geven tijdens uw zwangerschap.
  3. Maak een afspraak met uw bedrijfsarts om te zien of uw werk veilig is tijdens de zwangerschap. Eventueel kunnen aangepaste werkzaamheden nodig zijn

Belangrijkste infectieziekten Listeria
Kan een vroeggeboorte of doodgeboorte veroorzaken.

Toxoplasma
Kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij uw kind.

Hoe kunt u infectie in de zwangerschap voorkomen

CLEAN HANDS DOCTRINE defined | Wash sign, Hand symbols, Hand washing sign Was uw handen: voor en na het bereiden van voedsel, na toiletbezoek, het verschonen van luiers en tuinieren, na contact met snot, urine en ontlasting van kleine kinderen. Was groente en fruit eerst onder stromend water voor u het eet.

Verhit vlees, vis en schelpdieren tot in ieder geval 70°C. Eet géén rauwe vleeswaren of leverworst. Eet géén rauw ei, vlees of vis, gerookte vis uit de supermarkt, kazen gemaakt van rauwe melk (op de verpakking aangeduidt met ‘au lait cru’), schimmelkazen of voorverpakte maaltijdsalades uit de supermarkt. Eet geen sushi of haring.

Gebruik handschoenen als u in de tuin werkt en vermijd contact met zand uit de zandbak. Verschoon zelf geen kattenbak, in de ontlasting zitten bacteriën.

 

error: Bescherme content.
nl_NLDutch
× Chat met ons