Verloskundigen PuurBegin in Kampen

Sanne hobbykok

Verloskundige Sanne is ook hobbykok (met YouTube kookkanaal!)

Praktijkeigenaar Sanne van Verloskundigen PuurBegin: De verloskundige met een culinaire twist

In deze blog krijg je een kijkje achter de schermen. We nemen je mee in het leven van praktijkeigenaar en verloskundige Sanne van PuurBegin in Kampen.

Naast haar passie voor het begeleiden van jouw zwangerschap, bevalling en kraamperiode, heeft Sanne nog een andere kant die je nog niet kent: ze is een enthousiaste hobbykok. In haar vrije tijd tovert ze gerechten op tafel voor vrienden, familie en haar online volgers via haar YouTube-kanaal. Ja, je leest het goed: jij kunt recepten van verloskundige Sanne volgen om inspiratie op te doen tijdens je zwangerschap. 

Playlist ‘Zwangerschap’ met recepten voor zwangeren

Op het YouTube kookkanaal van verloskundige Sanne vind je tal van categorieën met recepten. Zo ook een afspeellijst speciaal voor zwangeren: Zwangerschap. In deze playlist vind je uitsluitend video’s die geschikt zijn voor zwangeren om te maken.

Veilige recepten tijdens de zwangerschap

Binnen de playlist ‘Zwangerschap’ op het kookkanaal van verloskundige Sanne is ieder recept zorgvuldig samengesteld met ingrediënten die zijn goedgekeurd door het Voedingscentrum, waardoor het niet alleen lekker maar ook veilig is voor aanstaande moeders. 

Let op: gebruik uitsluitend de afspeellijst voor zwangerschap

Binnen het kookkanaal vind je zoals gezegd een speciale afspeellijst voor zwangeren. Het kookkanaal bevat echter ook recepten voor buiten de zwangerschap. Let op: deze overige recepten op het kookkanaal zijn niét geschikt voor zwangeren! Kijk dus goed of je een recept hebt uitgekozen uit één van de 18 recepten van de playlist ‘Zwangerschap’. Voor de actuele veiligheid van ingrediënten kun je het Voedingscentrum raadplegen.

Variatie in recepten voor zwangeren

Als verloskundige weet Sanne maar al te goed hoe belangrijk het is om als zwangere gevarieerd te eten. Daarom heeft Sanne verschillende soorten recepten voor zwangeren gemaakt binnen haar kookkanaal. 

Verloskundige Sanne over haar hobby, koken

“Koken is altijd al een uitlaatklep voor me geweest. Het is mijn manier om te ontspannen na een drukke dag werken als verloskundige. Toen ik merkte dat ik niet alleen vrienden en familie, maar ook steeds meer collega’s en ook zwangeren inspireerde met mijn recepten, besloot ik het breder te trekken en mijn kookavonturen online te delen. Het mooiste vind ik de connectie die je maakt met mensen. Als verloskundige ben ik gewend om betrokken te zijn bij belangrijke momenten in het leven van mensen. Koken is op één of andere manier vergelijkbaar. Mensen delen hun ervaringen, stellen vragen over recepten en ik krijg zelfs foto’s toegestuurd van gerechten die ze hebben gemaakt nadat ze mijn video’s hebben bekeken! Dat geeft me echt voldoening.

Daarbij begreep ik dat zwangere vrouwen vaak op zoek zijn naar gezonde, smakelijke recepten. Ik krijg regelmatig berichten van aanstaande moeders die me bedanken voor de variatie in de recepten en het feit dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid ervan. Dat betekent echt veel voor me.” – Sanne, verloskundige.

Kookkanaal op YouTube: ZauSanne

Eén van Sanne haar favoriete recepten is het recept voor gevulde courgette met gehakt, een recept van haar eigen moeder. Jonge kinderen zijn daarentegen dol op haar bloemkool ovenschotel! Bloemkool staat niet bepaald bovenaan de lijst van favoriete groenten voor de meeste kinderen. Dit komt door de licht bittere smaak en de wat saaie uitstraling, wat het vaak een uitdaging maakt om de kleintjes ervan te overtuigen dat dit een ‘lekkere’ groente is. Maar, verloskundige Sanne van Verloskundigen PuurBegin weet hier wel raad mee. Haar geheim? Zelfgemaakte roomsaus en blokjes Smac. 

Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op de video of ga naar YouTube en zoek op ‘ZauSanne’, de naam van het kookkanaal van verloskundige Sanne.

Liefs,

Verloskundigen PuurBegin
AdresBurgemeester Van Tuinenplein 10, 8265TJ Kampen
Telefoon: 06 42610199

Het befaamde bloemkoolrecept van verloskundige Sanne:

error: Beschermd content.
nl_NLDutch