Verloskundigen PuurBegin in Kampen

Griepprik zwanger

5 Redenen waarom de griepprik tijdens zwangerschap verstandig is

Griepprik tijdens de zwangerschap: bescherming voor jou en de baby

Binnen onze verloskundigenpraktijk hebben we niet alleen de gezondheid van jou als aanstaande moeder, maar ook die van de toekomstige baby hoog in het vaandel staan. De griepprik halen tijdens de zwangerschap is een onderwerp dat vaak aan bod komt tijdens ons spreekuur als verloskundige. Laten we samen ontdekken waarom het niet alleen zinvol is voor jou als aanstaande moeder, maar ook cruciaal voor de bescherming van de pasgeboren baby.

Waarom de griepprik tijdens de zwangerschap?

Risico’s voor pasgeborenen

Pasgeboren baby’s lopen een verhoogd risico op ernstige gevolgen van griep, waaronder een ziekenhuisopname. Het goede nieuws is dat als de aanstaande moeder tijdens de zwangerschap de griepprik ontvangt, de baby vanaf de geboorte aanzienlijk minder kans heeft om griep te ontwikkelen.

Mogelijke gevolgen van griep tijdens de zwangerschap

Griep kan ernstige gevolgen hebben voor zowel pasgeborenen als zwangere vrouwen. Baby’s kunnen ernstig ziek worden, soms zo erg dat ziekenhuisopname noodzakelijk is. Zwangere vrouwen met griep hebben een verhoogd risico op ziekenhuisopname, wat benadrukt waarom preventieve maatregelen essentieel zijn.

Hoe werkt de griepvaccinatie?

Na de griepvaccinatie produceert het lichaam van de zwangere vrouw antistoffen tegen het griepvirus. Deze antistoffen gaan via de placenta naar de baby, waardoor de baby in de eerste maanden na de geboorte beschermd is tegen griep. Bovendien geniet de zwangere vrouw zelf van deze bescherming. Het vaccin zelf komt niet rechtstreeks bij de baby terecht.

Is de griepprik veilig tijdens de zwangerschap?

De griepprik is veilig voor zowel de baby als de zwangere.

Check of je de griepprik mag Halen

Ben je tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger? Dan mag je de griepprik halen bij het consultatiebureau. Wij zullen jou als verloskundige op de hoogte brengen van het feit dat je de griepprik mag halen tijdens je zwangerschap.

Waar kan ik de griepprik halen tijdens de zwangerschap?

Je maakt zelf een afspraak bij het consultatiebureau in je buurt. 

Zwangerschap en andere vaccinaties

Vaccinaties tijdens de zwangerschap bieden directe bescherming voor zowel moeder als baby. Naast de griepprik zijn er ook vaccinaties tegen kinkhoest en corona. 

Bij onze verloskundigenpraktijk staan we klaar om je te begeleiden en te informeren over de beste keuzes voor jou en je baby. Samen streven we naar een gezonde en gelukkige zwangerschap. Heb je vragen over vaccinaties tijdens de zwangerschap? Stel ze gerust tijdens het spreekuur of stuur ons een berichtje.

Blijf op de hoogte!

Volg ons op social media voor het laatste nieuws en een kijkje achter de schermen bij Verloskundigen PuurBegin in Kampen.
Ontdek de dagelijkse avonturen van onze verloskundigen, waardevolle tips voor aanstaande ouders en inspirerende verhalen uit de praktijk.
Klik op de onderstaande knoppen en blijf verbonden met ons hartverwarmende team!

 

https://www.instagram.com/verloskundigenpuurbegin/https://www.facebook.com/verloskundigenpuurbegin

Liefs,

Verloskundigen PuurBegin
AdresBurgemeester Van Tuinenplein 10, 8265TJ Kampen
Telefoon: 06 42610199

error: Beschermd content.
nl_NLDutch